5+1 λόγοι για να αποκτήσετε ένα εταιρικό website

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, ακόμη και τώρα που η έννοια της online παρουσίας είναι αρκετά διαδεδομένη, δεχόμαστε συχνά την ερώτηση: «Είναι απαραίτητο να έχει η επιχείρησή μου τη δική της ιστοσελίδα;». Ένα ερώτημα, που πηγάζει κυρίως από το γεγονός στο μυαλό των περισσότερων επαγγελματιών ή ιδιοκτητών επιχειρήσεων, η δημιουργία μιας σελίδας στο Facebook ή σε κάποιο άλλο κοινωνικό δίκτυο αρκεί.

Η απάντηση στην ερώτηση αυτή, όμως, είναι «ΝΑΙ, είναι απολύτως απαραίτητο να έχει η επιχείρησή σας τη δική της ιστοσελίδα» και παρακάτω σας σημειώνουμε τους σημαντικότερους λόγους:

1. Online παρουσία

Είναι σαφές πως οι πελάτες σας και οι εν δυνάμει πελάτες σας θα πρέπει να σας βρίσκουν στο Internet καθώς έτσι θα έχετε πρακτικά τη δυνατότητα να μοιραστείτε μαζί τους πληροφορίες για τη δουλειά σας όλο το 24ωρο και καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας ακόμη και… εκτός ωραρίου λειτουργίας της επιχείρησής σας. Η ραχοκοκαλιά της παρουσίας σας είναι η ιστοσελίδα σας, όπου μπορείτε να παρουσιάσετε την επιχείρηση ή τον εαυτό σας ως επαγγελματία ακριβώς όπως εσείς επιθυμείτε.

2. Επαγγελματισμός

Η ιστοσελίδα είναι η «βιτρίνα» σας. Μία καλά σχεδιασμένη ιστοσελίδα ενισχύει το επαγγελματικό – επιχειρηματικό σας προφίλ, ενισχύει το brand σας και την αξιοπιστία σας. Ή για να το θέσουμε πιο απλά, με μια «δυνατή» ιστοσελίδα, μπορείτε να κερδίσετε τον πελάτη σας με το «καλημέρα»!

3. Online προώθηση

Η ιστοσελίδα σας είναι τα θεμέλια πάνω στα οποία θα στήσετε την online προώθησή σας. Σε αυτή θα περιγράψετε τα προϊόντα ή/και τις υπηρεσίες σας, ίσως και το πελατολόγιό σας και ενδεικτικές δουλειές σας. Μπορείτε να τη διασυνδέσετε με τα κανάλια σας στα social media, να εντάξετε στο περιεχόμενό της ένα blog με περιεχόμενο σχετικό με τις υπηρεσίες σας και φυσικά να εφαρμόσετε πολιτικές βελτιστοποίησης ώστε να ανεβείτε θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google ή άλλων μηχανών αναζήτησης (SEO). Στο τέλος της μέρας, η ιστοσελίδα σας είναι ο “προορισμός” του κοινού σας στα social media.

4. Online εμπόριο

Από τα πιο σημαντικά οφέλη που μπορεί να σας προσφέρει η ιστοσελίδα σας είναι ότι μέσα από αυτή μπορείτε να πουλήσετε άμεσα προϊόντα και υπηρεσίες σε ένα κοινό που είναι ευρύτερο από εκείνο στο οποίο θα απευθυνόσασταν αν περιορίζατε τη δραστηριότητά σας στα στενά γεωγραφικά όρια της περιοχής όπου βρίσκετε το κατάστημα ή η επιχείρησή σας. Με ένα ηλεκτρονικό κατάστημα μπορείτε να απευθυνθείτε σε εν δυνάμει πελάτες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας ή ακόμη και του πλανήτη και να αυξήσετε τα έσοδά σας.

5. Υποστήριξη πελατών

Η ιστοσελίδα της επιχείρησής σας μπορεί να αποτελέσει το σημαντικότερο εργαλείο για την γρήγορη και σωστή εξυπηρέτηση των πελατών σας. Πέραν του περιεχομένου, που θα περιγράφει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, μπορείτε να δημοσιεύσετε ένα σύνολο συχνών ερωτήσεων και απαντήσεων για επιπλέον πληροφορία αλλά και να ενσωματώσετε φόρμες επικοινωνίας που θα ενισχύσει το επίπεδο και την ποιότητα της αλληλεπίδρασής σας με το κοινό στο οποίο απευθύνεστε.

Επιπλέον των παραπάνω λόγων θα αναφέρουμε και έναν ακόμη, που ίσως να είναι και ο σημαντικότερος:

+1. Δεδομένα

Με την ενσωμάτωση εργαλείων μέτρησης της επισκεψιμότητας και αποτύπωσης της «κίνησης» των επισκεπτών στην ιστοσελίδα σας (πχ Google Analytics) μπορείτε να σχηματίσετε μια εξαιρετικά ακριβή εικόνα για τις τάσεις, τις συμπεριφορές και τις προτιμήσεις των εν δυνάμει πελατών σας και να αξιοποιήσετε αυτά τα δεδομένα για την αξιολόγηση και τη βελτίωση της γενικότερης στρατηγικής σας, των προσφορών σας, των παρεχόμενων υπηρεσιών κ.α.

Κάντε το επόμενο βήμα!

Με συνεργάτη την Edgy μπορείτε να κάνετε το επόμενο βήμα και να δημιουργήσετε ή να ανανεώσετε και να εκσυγχρονίσετε την προσωπική σας ιστοσελίδα ή την ιστοσελίδα της επιχείρησής σας. Με ένα δίκτυο συνεργατών με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή ιστοσελίδων και τις υπηρεσίες προβολής, η εταιρεία μας μπορεί να ενισχύσει την online παρουσία σας!

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε το πώς μπορείτε να αποκτήσετε μια ιστοσελίδα που ανταποκρίνεται στις δικές σας ανάγκες.

Δείτε εδώ αναλυτικά τις υπηρεσίες επικοινωνίας που προσφέρουμε.

Ενδιαφέστε για τις υπηρεσίες μας;